כך הופכת שכונת דורה בנתניה, בתמיכה העירייה למוקד של פעילות ולמקום שמתפתח הכי מהר בנתניה

שכונת דורה בנתניה היא לא אחת משכונותיה היפות של העיר, בלשון המעטה, אלא שעכשיו, פרויקט מעונות לסטודנטים של היזם אמיר יקותיאל מאיים לשנות את צביון השונה כאשר המטרה בסוף היא להפוך אותה למעין פלורנטין של נתניה, אם תוסיפו לזה קיומם של מיזמים שונים בשכונה כמו למשל מיקומה של התזמורת העירונית נתניה הקאמרית הקיבוצית בשכונה ופיתח מואץ, הרי ברור שהעירייה שמה לה למטרה להפוך את השכונה לפורצת דרך בעיר. כאשר מסתכלים על שכונות דומות בארץ אי אפשר שלא להתייחס לתהליך שעברו שעונות כמו נווה עמל בהרצליה, מורשה ברמת השרון או פלורנטין בתל אביב בדרך לאופציה מעולה עבור משקיעי נדלן שאותן שכונות מהוות היום. השכונה ששמה הרשמי הוא 'רמת ידין' מכונה 'שכונת דורה' וזאת על שמה של דורה אבן, אשתו של מפקד חטיבת אלכסנדרוני (השכונה הוקמה בשנת 1949 במקום שבו שכן מחנה 'אלכסנדרוני').

בעבר שימשה שכונת "דורה",  כחממה לגידול "חיילים" לאירגוני הפשע של משפחת אבוטבול ושירזי. לאחר שנים רבות של הזנחה החלה העיריה לטהר את האזור מהמוסכים, המשחטות והזוהמה ששררה בה, מה שגרם בהדרגה לזליגת הפשע החוצה. השמועה הלוהטת ביותר היום בקרב אנשי העיר נתניה היא הפיכתה של שכונת חפציבה לחממת גידול הפשע החדשה.

בניה לסטודנטים

דורה אמיר יקותיאל

בנייה לסטודנטים זה הבון טון של הבנייה החברתית היום. כולם זוכרים את ההפגנות למען צדק חברתי בעם, הפגנות שעשו הרבה רעש אבל בסופו של דבר לא השיגו יותר מדי במרוצה 5 השנים שחלפו מאז התקיימו בכל רחבי הארץ. לפחות בדבר אחד חל שינוי, ברעיון שסטודנטים צריכים בית אמיתי ולא מעונות סטודנטים ששאובים משנות השישים של המאה שעברה. כך בעצם אמור להיות המודל שעל פיו ייבנו מעונות הסטודנטים בשכונת דורה בנתניה, מתן תשומת לב רבה לצרכי הסטודנטים ולרעיון שרק בסביבה לימודית נוחה ונעימה ובעיקר זולה, הם יוכלו להגיע להישגים טובים בתחום הלימודים.

המיזם בדורה

הפרויקט שאותו מקדם אמיר יקותיאל הוא על קרקע בבעלות קק"ל בשכונת דורה בנתניה. אמיר יקותיאל, המשמש כעו"ד של חברת הימנותא (חברה־בת פרטית של קק"ל), יזם את הפרויקט בקרקע שמוחזקת על ידיה ומסומנת בחלקה כשטח חום (ציבורי) ובחלק נוסף כשטח המיועד למגורים. הפרויקט צפוי לכלול כ־600 יחידות דיור בשלושה מגדלים. לדברי אמיר יקותיאל עיריית נתניה תומכת בפרויקט ואף התחייבה לסייע בשאטלים למכללת נתניה. לאחר השלמת הפרויקט יקותיאל ינהל אותו עבור החברה. הדירות צפויות להיות בנות 1–3 חדרים ללא סלון, ודמי השכירות החודשיים בהם יהיו נמוכים יחסית ויעמדו על כ־1,500–1,600 שקל עבור הדירות הקטנות וכ־3,500 לדירות של 3 חדרים. כמו כן סטודנט שיתרום לקהילה יקבל סבסוד בשכר הדירה.